Parkeren voor bewoners in Rotterdam

Parkeren bewoners Rotterdam
Heeft u plannen om in Rotterdam te gaan wonen? Dan is het belangrijk te weten wat het beleid van de gemeente is ten opzichte van parkeren en met name voor de bewoners. Maar natuurlijk ontvangt u ook wel een bezoek van buiten Rotterdam die graag met de auto naar u toe willen komen. Dan is het handig om te weten hoe de gemeente met het parkeren omgaat.

Informatie over het Parkeren voor bezoekers in Rotterdam
(Met een leuke optie tot het huren van een fiets)

Parkeren in de hele centrum en binnenstad van Rotterdam is betaald. Op andere drukke delen in de stad is betaald parkeren ook ingevoerd. In bepaalde delen is er dus nog onbetaald parkeren.

Parkeer vergunning voor bewoners
Woont u, of gaat u wonen, in een gebied met betaald parkeren? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een parkeervergunning bemachtigen.

Zodra u een parkeervergunning heeft hoeft u geen tickets uit de parkeerautomaat meer te kopen en betaalt u een sterk gereduceerd tarief.
Parkeervergunning aanvragen

Bezoekers vergunning bewoners
Indien u in een betaald parkeergebied woont, dan kunt u via een zogeheten bezoekerspas uw bezoek tegen een gereduceerd tarief laten parkeren.

Op uw bezoekerspas zit een chip met uw gegevens. Met deze pas kunt u bij de parkeerautomaat parkeertickets halen tegen een gereduceerd tarief. De bezoekerspas kunt u gebruiken per 5 aaneengesloten uren die ingaan op het moment dat u een kaartje uit de parkeerautomaat heeft getrokken. Met de bezoekerspas heeft u recht op 100 dagdelen per kalenderjaar. Zijn de dagdelen opgebruikt, dan kunt u met uw bezoekerspas parkeerkaarten kopen voor het normale tarief dat bij die betreffende parkeerautomaat geldt.

Parkeer en Bel
Betaald parkeren? Er zijn parkeeraanbieders actief.
Eenvoudig parkeren per minuut en voorkom dure parkeerboetes.

Parkeermogelijkheden
In principe door de gehele stad op straat worden geparkeerd. Parkeer uw auto in een parkeergarage. Dit is over het algemeen genomen goedkoper.

Wijkstallingsterreinen en Garages
Een wijkstallingsterrein is in tegenstelling tot een wijkstallingsgarage niet overdekt. Wel zijn deze terreinen omgeven door hekken en / of huizen. Een wijkstallingsterrein is altijd voorzien van slagbomen of roldeuren.

Met een stalling abonnement kunnen bewoners en bedrijven parkeren wanneer zij maar willen. Een stalling abonnement is bedoeld voor bewoners of bedrijven in de directe omgeving van de garage of het terrein. Zolang de bezetting het toelaat kunnen ook anderen gebruik maken van dit abonnement.

Wijkstallingsterrein:
Bloemkwekerterrein
Tom Mandershof
Zuster Meijboomhof

wijkstallingsgarages:

Adrianastraat
Aelwijn Floriszstraat
Bloemstraat
Coolsestraat
Gaffelstraat
Gouvernestraat I
Gouvernestraat II
Haagse Veer
Herman Costerstraat
Insulindeplein
Jacob Loisstraat
Kobelaan I
Kobelaan II
Korte Bajonetstraat
Lieve Verschuierstraat
Nieuwe Binnenweg II
Oleanderplein
Putselaan
Raephorststraat
Rochussenstraat
Spaanse Kade
Van Speykstraat I
Van Speykstraat II
Tiendplein
Vlissingenplein
Wolphaertsbocht
Odessastraat I

Parkeergarages
Parkeren in een parkeergarage is over het algemeen genomen goedkoper dan straatparkeren. Bekijk hiervoor onze lijst met alle parkeergarages in Rotterdam.

Lees ook over parkeren algemeen in Rotterdam.

Parkeren Airport Rotterdam The Hague

Het vliegveld ligt in de buurt van Rotterdam en Den Haag. Meer over parkeren bij Vliegveld Rotterdam The Hague Airport.

Alternatieven
In Rotterdam is het niet altijd handig om u met de auto te verplaatsen. De kosten voor het parkeren zijn toch best wel hoog! 


Parkeren in Rotterdam

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden