Parkeren in Rotterdam

Betaald Parkeren Rotterdam
Parkeren in de hele binnenstad van Rotterdam is betaald. Op andere drukke delen in de stad is betaald parkeren ook ingevoerd. In bepaalde delen is er dus nog onbetaald parkeren, al vrezen wij dat dit niet lang meer gaat voortduren gezien het beperkte aantal parkeerplekken in de stad.

In de binnenstad van Rotterdam verdwijnen de aankomende jaren zo’n 1800 parkeerplaatsen op straat. Ook wordt het straatparkeren duurder.
De afgelopen jaren verdwenen er al 1200 parkeerplekken op straat.

Om het straatparkeren verder te ontmoedigen worden de tarieven binnenkort telkens iets verhoogd. Momenteel is het vaste tarief voor parkeren in het centrum € 4,00 p/u en € 3,20 p/u. De prijs zal echter gaan verschillen, de stad stapt verder af van één tarief voor de hele binnenstad. Daar in tegen is de intentie dat het parkeren in garages goedkoper wordt. Verderop in dit artikel treft u meer informatie over parkeergarages.

rotterdam vogelvlucht

Parkeertarieven
In het centrum gelden er twee tarieven:
– € 4,00 p/u
– € 3,20 p/u

Buiten het centrum varieren de tarieven. Kijk bij de automaat welk tarief er op de desbetreffende plek geldt.
– € 1,67 p/u.

Betaalmogelijkheden
Rotterdam accepteert geen contant geld meer in de parkeerautomaten. Op de betaalautomaten wordt aangegeven wanneer er betaald parkeren is en wat het tarief op die plek is. Rotterdam baseert de tarieven op de parkeerdruk in een bepaalde buurt of straat. Hierdoor kunnen de tarieven enorm verschillen.

U kunt betalen met:
– Pin
– Creditcard
Park Mobile
Rotterdam heeft de app Park Mobile. Simpel uitgelegd is dit een parkeerautomaat op de smartphone. De app neemt de functie van de parkeerautomaat over. De gebruiker betaalt alleen de parkeerkosten en kan direct na installatie worden gebruikt. Afrekenen kan dan achteraf. Meer informatie over Park Mobile.

Kenteken invoeren?
De Hoge Raad heeft bepaald dat het niet nodig is een kenteken in te voeren bij betaald parkeren (26 februari 2016). Nu staat op veel parkeerautomaten nog wel dat het verplicht is om je kenteken in te voeren. Indien u een verkeerd kenteken invoert kunt u nog steeds een boete ontvangen. U kunt dan bezwaar indienen indien u kunt aantonen dat u heeft betaald. Momenteel beraden veel steden zich op parkeerautomaten met een optie om anoniem te parkeren.

Parkeer en Bel
Parkeer en Bel is een snelle en eenvoudige betaalmethode waarbij je vanuit je auto het parkeren betaald. Wat je nodig hebt, is een mobiele telefoon en een zogenaamde transponderkaart of sticker. Dit is vooral handig wanneer u vaak en op wisselende locaties parkeert binnen Rotterdam en daardoor steeds opnieuw moet inbellen.
Deze parkeerkaart/sticker ontvang je wanneer je abonnee wordt bij Park Mobile. Via je abonnement bij Park Mobile kun je in 1 keer een hele dag, week of maand betalen.

Straatparkeren
Straatparkeren kan in principe door de gehele stad, ook in het centrum.

Parkeergarages
Parkeren in een parkeergarage is over het algemeen genomen goedkoper dan straatparkeren. Bekijk hiervoor onze lijst met alle parkeergarages in Rotterdam.

P+R-Parkeren
Parkeer uw auto voordelig op een Park+Ride-parkeerterrein aan de rand van de stad.

Op de P+R-terreinen kun je je auto of je motor gratis parkeren. Alle P+R-terreinen liggen erg gunstig t.o.v. het openbaar vervoer naar de stad. Daarna reis je met het openbaar vervoer door naar de binnenstad. Binnen 10 a 20 minuten kun je het centrum bereiken.

Hieronder een overzicht van de grote en kleinere P+R-locaties.

P+R-terrein Alexander (alleen gratis parkeren, als je verder reist met openbaar vervoer).
P+R-terrein Capelsebrug
P+R-terrein Kralingse Zoom
P+R-terrein Noorderhelling
P+R-terrein Slinge
P+R-terrein Meijersplein
P+R-terrein Noorderhelling
P+R-terrein Hoogvliet
P+R-terrein Nesselande
P+R-terrein Melanchtonweg
P+R-terrein Hoek van Holland
P+R-terrein Pernis
P+R-terrein Hoogvliet Tussenwater
P+R-terrein Hoogvliet Zalmplaat
P+R-terrein Beverwaard
P+R-terrein Schenkel
P+R-terrein Meijersplein

Parkeren Cruise Terminal Rotterdam

Er zijn ruim aanwezige betaalde parkeerplaatsen in de directe omgeving rond het gebouw. Wilt u parkeren in een parkeergarage bij de cruiseterminal? Uitgebreide informatie in het overzicht van Parkeergarages in Rotterdam.

Parkeren bij de SS Rotterdam
Voor het parkeren bij het voormalig stoomschip SS Rotterdam is een parkeerplaats beschikbaar met 580 parkeerplekken.
Betaling kan met Park Mobile.

– € 3,00 per uur
– € 15,00 dagkaart, verkrijgbaar bij de receptie op het Main Deck.
(Onbeperkt in en uitrijden tijdens het verblijf.)

Bekijk ook:

Parkeren voor bewoners in Rotterdam

Parkeren Airport Rotterdam The Hague

Het vliegveld ligt in de buurt van Rotterdam en Den Haag. Meer over parkeren bij Vliegveld Rotterdam The Hague Airport.

Schrijf U in op

Volg deze link voor het inschrijfscherm van onze nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief!