Parkeren voor bewoners Amsterdam-Noord

Parkeren voor bewoners in Amsterdam-Noord
Eenvoudig parkeren per minuut en voorkom dure parkeerboetes.

Pas bij het opengaan van de Noord/Zuidlijn is het betaald parkeren uitgebreid. Toch zijn er nog delen waar u gratis kunt parkeren.

Bezoekersregeling
Wilt u bezoekers ontvangen die met de auto komen, dan kunt u uw bezoek tegen een gereduceerd tarief van 50% laten parkeren. Het aantal uren is in Amsterdam-Noord momenteel 40 uur.

Parkeervergunning bewoners Amsterdam-Noord

Bewoners kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning Noord 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8 of 9. De kosten hiervan zijn € 15,00 per 6 maanden. Een tweede parkeervergunning kost € 22,50 per 6 maanden. (Tarieven 2019)

Vergunninggebied Noord 5
Hierbinnen worden geen parkeervergunningen verleend voor Overhoeks. Dit geldt ook voor alle adressen met nieuwbouwwoningen.
Vanaf 1 januari 2019 worden geen parkeervergunningen meer verleend, met uitzondering van de Buiksloterbreek en woonboten.

Vergunninggebied Noord 8
Vanaf 1 januari 2019 worden geen parkeervergunningen meer verleend.

Vergunninggebied Noord 9
A en B: deelvergunninggebied.

Meer informatie over het aanvragen van een parkeervergunning.

Parkeervergunning bedrijven Amsterdam-Noord
Bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning, dit geldt niet voor alle gebieden. De kosten hiervan zijn € 24,00 per 6 maanden. Per 10 FTE wordt 1 vergunning afgegeven. (Tarieven 2018)

Betaald parkeren bezoek in Amsterdam-Noord.
Parkeren voor uw bezoek: maximaal 40 uur tegen gereduceerd tarief.

Parkeergarages
Er zijn verschillende parkeergarages in Amsterdam-Noord. Bekijk hiervoor het overzicht van Parkeergarages mogelijkheden. Sinds kort heeft Amsterdam-Noord ook een P+R bij het nieuwe station Noord van de Noord/zuidlijn.

Parkeren in Amsterdam

 

Meer over parkeren in Amsterdam.

Parkeren Schiphol

Het parkeren op Schiphol kent vele mogelijkheden.

Meer over parkeren bij Schiphol.

Meer informatie over parkeren op de website van Amsterdam-Noord.

Overnachten op één van de Botels in Amsterdam.

Alternatieven

In Amsterdam kunt u uw auto inwisselen voor een motor. Door de drukte in de stad en het beperkte aantal parkeerplaatsen is een Motor een optie. Zodra u in het bezit bent van een motor is het nodig om een motorverzekering af te sluiten. Deze motorrijders gaan op zoek naar een goedkope motorverzekering.

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden