Parkeren voor bewoners in Nijmegen

Parkeren bewoners Nijmegen
Nijmegen heeft een parkeerbeleid en geeft parkeervergunningen af voor de bewoners van Nijmegen.

Parkeer vergunning voor bewoners
Een bewoner van een betaald parkeren gebied kan maximaal 1 vergunning aanvragen en per adres kunnen er slechts een of twee vergunningen verleend worden. In het centrum is slechts 1 bewoners-vergunning per adres mogelijk. Als er te weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn, dan kunt u een vergunning verkrijgen voor een andere aanliggende parkeerzone. Wanneer er een plaats bij u in de buurt vrijkomt, dan krijgt u daarvan bericht.

Betaald parkeren? Er zijn parkeeraanbieders actief.
Eenvoudig parkeren per minuut en voorkom dure parkeerboetes.

Bezoekers
Bewoners van een betaald parkeren gebied in Nijmegen kunnen bezoekers parkeervergunningen aanschaffen. Daarmee kunnen uw bezoekers de auto tegen een gereduceerd tarief bij uw woning parkeren. U hoeft zelf geen auto te hebben om deze vergunning aan te vragen. Het bezoek moet de bezoekersvergunning zichtbaar in de auto leggen. Het bezoek koopt dan een gereduceerd parkeerkaartje bij de parkeerautomaat.

Parkeermogelijkheden
In Nijmegen is er mogelijkheid voor straat parkeren. Er zijn diverse parkeergarages en 
verder kent Nijmegen een aantal transferia. Hier zijn de parkeertarieven goedkoper en je kan uw bezoek via het openbaar vervoer verder de stad in reizen.
Bekijk onze pagina met het overzicht van Parkeergarages in Nijmegen.

Lees ook algemene parkeerinformatie Centrum Nijmegen

Alternatieven
Een alternatief is het aanschaffen van een motor. Zodra u in het bezit bent van een motor is het natuurlijk logisch om een motorverzekering af te sluiten. De goedkoopste motorverzekering is de WA motorverzekering. De all risk motorverzekering dekt bij een ongeluk waarbij u zelf de oorzaak was, ook de schade die ontstaan is aan uw motor. Veel motorrijders willen niet veel geld besteden aan het afsluiten van een verzekering voor de motor. Deze motorrijders gaan daarom op zoek naar een goedkope motorverzekering.

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden