Parkeren Nijmegen centrum

Betaald Parkeren Nijmegen centrum
In het centrum van Nijmegen is betaald parkeren. U rijdt Nijmegen aan via de A15 of de A73.

Parkeertarieven
De tarieven voor straat parkeren zijn vergelijkbaar met de tarieven die in de parkeergarages gelden. Het tarief buiten het centrum ligt op € 1,70 per uur, rond het centrum € 2,10 per uur en in het centrum € 2,60 per uur

Betaald parkeren? Er zijn in Nijmegen als parkeeraanbieder actief.
Eenvoudig parkeren per minuut en voorkom dure parkeerboetes.

Betaalmogelijkheden
Recent zijn er nieuwe parkeerautomaten geplaatst. We hebben vernomen dat u kunt betalen met de modernste betaalmiddelen zoals creditcard en PIN-pas. Op bepaalde plekken is het betalen met muntgeld ook nog mogelijk.

Kenteken invoeren?
De Hoge Raad heeft bepaald dat het niet nodig is een kenteken in te voeren bij betaald parkeren (2016). Er staat op veel parkeerautomaten nog wel dat het verplicht is om je kenteken in te voeren. Indien u een verkeerd kenteken invoert kunt u nog steeds een boete ontvangen. U kunt dan bezwaar indienen indien u kunt aantonen dat u heeft betaald. Momenteel beraden veel steden zich op parkeerautomaten met een optie om anoniem te parkeren.

Straat parkeren
Door de gehele stad kunt u straat parkeren. In het centrum van Nijmegen en in de buurt van het NS station geldt betaald parkeren. Sinds kort is er ook ’s avonds betaald parkeren op straat ingevoerd in en rond het centrum van Nijmegen. Tijden: maandag tot en met zaterdag en koopzondag van 9.00 tot 23.00 uur

Parkeergarages en terreinen
Bekijk onze pagina met het overzicht van Parkeergarages in Nijmegen.

Afwijkende regelingen centrumgebied Nijmegen.
– Parkeerterrein Molenpoortdak: betaald parkeren 24 / 7.
– Waalkade: betaald parkeren 1 nov-1 apr. (na 18.00: E 0,50 / uur)
– Evenemententerrein Waalkade en Julianaplein: na 18.00 uur: E 0,50 / uur
– Parkeerterrein De Wedren: vast dagtarief van E 7,15.

TIP: Check de actuele filemeldingen.

Bekijk ook de parkeerinformatie voor bewoners Nijmegen

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden