Parkeren voor bewoners in Leiden

Parkeren bewoners Leiden
Woont u in Leiden of heeft u plannen in Leiden te gaan wonen? Dan heeft u er wellicht mee te maken dat er bij u in de buurt betaald parkeren geldt.

Parkeervergunning voor bewoners van Leiden
U kunt in aanmerking komen voor een parkeervergunning in Leiden zodra u staat ingeschreven in het bevolkingsregister binnen een parkeerzone. De voorwaarden waar u mee te maken heeft zijn onder andere dat u niet beschikt over een eigen parkeergelegenheid en dat het kentekenbewijs van de auto of het brommobiel, waarvoor een parkeervergunning wordt aangevraagd, op uw naam staat.
Meer over het aanvragen van een parkeervergunning.

Bezoekers
U kunt uw bezoekers het beste laten parkeren in een van de parkeergarages in de stad. In onderstaande video wordt hier meer over vertelt.
Opsomming Parkeergarages op deze pagina

Lees meer over parkeren Leiden

Parkeermogelijkheden
Straat parkeren is mogelijk in de belangrijke winkelstraten en er is een ruime keuze uit parkeergarages, al zijn deze verouderd.

Uitleg over de vier parkeerprojecten van de gemeente Leiden in de periode 2015 – 2019.

Alternatieven

Als je een motor hebt is het verplicht een motorverzekering af te sluiten. De goedkoopste motorverzekering is de WA motorverzekering. De all risk motorverzekering dekt bij een ongeluk waarbij jij de oorzaak was ook de schade die ontstaan is aan jouw motor. Veel motorrijders willen niet veel geld besteden aan het afsluiten van een verzekering voor de motor. Deze motorrijders gaan daarom op zoek naar een goedkope motorverzekering.


Parkeren in Leiden

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden