Parkeren voor bewoners in Utrecht

Parkeren bewoners Utrecht
Woont u in Utrecht of heeft u plannen om te gaan wonen in de gemeente Utrecht?
Dan krijgt u te maken met het parkeerbeleid van Utrecht.

Wilt u Utrecht bezoeken en zoekt u algemene informatie over parkeren binnen Utrecht: direct informatie over het Parkeren in Utrecht

Zowel voor u, als bewoner, en voor de mensen die u in uw stad met de auto komen bezoeken.

Parkeer vergunning voor bewoners
Als u een auto heeft en u woont of gaat wonen in een buurt waar betaald parkeren geldt kunt u een zogenaamde bewoners-parkeer-vergunning aanvragen. Gaat u een huis kopen in Utrecht, kijk dan naar de parkeerplekken rondom uw woning.

Parkeer en Bel
Utrecht is een voorloper met betrekking tot de nieuwe technologieën. Via ‘Parkeer en Bel’ betaal je voor het parkeren van uw auto via bellen, SMS, mobiel internet of smartphone-App.

Bezoekers vergunning bewoners
Als u woont of gaat wonen in een buurt waar betaald parkeren geldt kunt u een zogenaamde bezoekers-vergunning aanvragen. Uw bezoek kan op deze wijze, niet gratis, maar wel voordeliger parkeren met deze bezoekers-vergunning.

De bezoekers vergunning bestaat uit een soort van chipknip met een geldtegoed. Hiermee kan het bezoek straat parkeren met korting.
Parkeervergunning aanvragen

Parkeermogelijkheden
In Utrecht zijn diverse parkeermogelijkheden. U kunt straat parkeren, gratis parkeren op terreinen rond de stad en u kunt uw auto parkeren in een parkeergarage. Parkeer uw auto bij voorkeur op een plek bij u in de buurt, over het algemeen is er altijd wel een plekje te vinden.

Bekijk het overzicht van de parkeergarages in Utrecht.

Voor de meest recente informatie hierover verwijzen wij u naar de pagina van de gemeente Utrecht.

De website over parkeren van de gemeente Utrecht.

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden