Parkeren voor bewoners in Eindhoven

Parkeren bewoners Eindhoven
Indien u in Eindhoven woont of wil gaan wonen heeft u te maken met het parkeerbeleid voor bewoners. Dit geldt zowel voor u, maar ook voor uw bezoekers die willen parkeren.

Parkeervergunning voor bewoners
Personen die wonen in een betaald parkeren gebied (niet zijnde de binnenstad*) kunnen een parkeervergunning aanvragen. Dit geldt ook voor bedrijven die daar zijn gevestigd.
* De binnenstad van Eindhoven, beschreven voor parkeren, wordt begrensd door:
Fellenoord – Vonderweg – Mauritsstraat – Edenstraat – De Dommel (tussen Edenstraat en P.C. Hooftlaan) – PC Hooftlaan – Hertog’straat – De Dommel (tussen Vestdijk en Professor Doctor Dorgelolaan.

Betaald parkeren?
Er zijn parkeeraanbieders actief.
Eenvoudig parkeren per minuut en voorkom dure parkeerboetes.

Bezoekerspas bewoners
Bewoners kunnen voor hun bezoek die willen parkeren een bezoekerspas aanvragen. Bezoekers kunnen met gebruikmaking van deze parkeerpas tegen een sterk gereduceerd tarief parkeren.

Parkeermogelijkheden
In Eindhoven kunt u op vele manieren parkeren. Zo kunt u straatparkeren of parkeren in één van de vele garages en terreinen. Door het grote aantal parkeergarages die binnen Eindhoven aanwezig zijn hebben wij een speciale pagina gemaakt met een volledig overzicht van alle parkeergarages.
Ga naar het volledige garage overzicht in Eindhoven.

Algemene informatie over parkeren in de stad Eindhoven

Parkeren vliegveld Eindhoven Airport
Het vliegveld van Eindhoven ligt aan de westzijde, tussen de plaatsen Best en Veldhoven. Het is het grootste regionale vliegveld van Nederland. Voor een deel wordt het vliegveld nog voor de burgerluchtvaart gebruikt. Meer over parkeren bij vliegveld Eindhoven Airport.

Alternatieven
Om je je verplaatsen met de auto binnen Eindhoven heb je wat geduld nodig en je betaald je vaak blauw aan parkeergelden! Vaak moet je ook nog vooraf betalen voor het parkeren betalen. App aanbieders maken het leven al veel meer aangenaam!

Als je een motor heb is het ook een goed idee om een motorverzekering af te sluiten.

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden