Parkeren voor bewoners in Groningen

Parkeren bewoners Groningen
Indien u inwoner bent in Groningen en u heeft een auto, dan heeft u een Parkeervergunning nodig als u in een betaald parkeer zone woont. Betaald parkeren geldt niet op zondag.
Betaald parkeren is er in het Centrum en de directe wijken hieromheen. Voor uw bezoekers kunt u een bezoekerspas voor Groningen aanvragen.

Parkeervergunning voor bewoners
U komt in aanmerking voor een parkeervergunning indien u staat ingeschreven als inwoner van Groningen en woont in een betaald parkeren wijk, het kenteken van de auto op uw naam staat. Voor het aanvragen heeft u een DigID nodig. De parkeervergunning is persoonlijk, er kunnen dus meerdere vergunningen op één adres worden afgegeven.

Bezoekerspas parkeren Groningen
Bewoners in betaald parkeren wijken in Groningen kunnen een bezoekerspas aanvragen. Zo kunnen hun gasten gratis in de buurt parkeren. De enige uitzondering op deze regel is de binnenstad Diepenring. 
U kunt een bezoekerspas online aanvragen. Ook kunt u, na afspraak, persoonlijk langsgaan bij de gemeente. Per adres wordt één bezoekerspas afgegeven. Met de bezoekerspas kan uw bezoek de auto gratis in de buurt parkeren. Per pas geldt een aantal parkeeruren.

Parkeermogelijkheden
U kunt overal in Groningen straat parkeren. Voor de gemeentelijke parkeergarages volgt u de P-route, een overzicht van de Parkeergarages in Groningen. 
Er zijn 5 P+R-terreinen aan de rand van de stad waar u gratis kunt parkeren en altijd bereikbaar zijn. Via de Citybus kunt u tegen betaling van E 5,00 naar Groningen en weer terug. Maximaal 5 personen.

Bekijk ook: Parkeren Groningen

Bekijk ook: Parkeren op Luchthaven Eelde Groningen

Alternatieven
Als je een motor heb is het ook een goed idee om een motorverzekering af te sluiten. De goedkoopste motorverzekering is de WA motorverzekering.


Parkeren in Groningen

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden