Parkeren in Velsen IJmuiden

Betaald parkeren in Velsen IJmuiden

ijmuidenIJmuiden valt onder de gemeente Velsen. In Velsen zelf is er geen betaald parkeren, maar in IJmuiden wel. In IJmuiden kunt u nog op veel plekken gratis parkeren. Bij sommige wegen binnen de gemeente is het verboden te parkeren.

In de buurt van het winkelcentrum van IJmuiden geldt er betaald parkeren. Tijdens het badseizoen wordt er ook voor het parkeren in de buurt van het strand een “vergoeding” berekend. In Velsen IJmuiden kunt u verschillende betaalde parkeerzones tegenkomen.

Parkeertarieven
In het centrum van IJmuiden geldt het parkeertarief van € 1,29 per uur met een maximum parkeertijd van 2 uur.

Er zijn parkeerzones die gelden tijdens het badseizoen.
Het badseizoen loopt van 15 april tot en met 14 september.
Per zone geldt er een ander maximaal parkeertijd en parkeertarief.

IJmuiderslag (zone I) – € 1,80 p/u (maximaal 2 uur parkeren)
IJmuiderslag (zone II) – € 1,80 p/u (maximaal 4 uur parkeren)
IJmuiderslag (zone III) – € 1,34 p/u (dagtarief: € 6,70)
IJmuiden aan Zee – Eerste 30 minuten gratis.
0-1 uur € 1,00; 1-2 uur € 3,00; 2-3 uur € 5,00; 3-4 uur € 6,00; 4+ uur € 8,00.

Betaalmogelijkheden

Betaald parkeren? Easypark is als parkeeraanbieder actief.
Eenvoudig parkeren per minuut en voorkom dure parkeerboetes.
Schrijf u nu gratis in voor een Parkeer App account met Gratis € 5,00 parkeertegoed!

 

Betalen voor parkeren met uw mobiele telefoon is makkelijk want u hoeft niet meer naar de parkeerautomaat. U betaalt per minuut en achteraf. U betaalt alleen voor de tijd die u werkelijk geparkeerd heeft. 

Centrum IJmuiden heeft als zonenummer 9251.
Zone I; 9252, zone II; 9253, zone III; 9254.

Parkeren voor bewoners
De gemeente Velsen-IJmuiden maakt geen gebruik van parkeervergunningen voor bewoners aangezien het betaald parkeren zeer beperkt is. Uitzonderingen hierop zijn de parkeergebieden dichtbij het winkelcentrum van IJmuiden en bij de stranden. Ook als bewoner dient u hier te betalen.

Parkeergarages
De gemeente Velsen kent 1 gemeentelijke parkeergarage, deze treft u bij IJmuiderslag (zone III) – € 1,34 p/u (dagtarief: € 6,70).
Albert Heijn aan het Dudockplein heeft ook een parkeergarage, tarieven, voorwaarden en details zijn ons onbekend.

Plattegrond
Er is een plattegrond beschikbaar met alle parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. Deze kunt u downloaden.

Langparkeren
Recreatievoertuigen zoals caravans, boottrailers, vouwwagens, enz. mogen maximaal 3 opeenvolgende dagen aan de weg geparkeerd mogen staan.

Parkeren bij Telstar, theaters en Stadschouwburg
Voor theaterbezoek is er parkeergelegenheid langs de Kanaalstraat en aan de Minister van Houtenlaan, tegenover Stadion van Telstar. Voor het stadion is er een grote parkeerplaats waar bussen en auto’s gratis kunnen parkeren. Aan de zijkant van het stadion is ook een parkeergelegenheid. Veel gratis parkeergelegenheid op dit parkeerterrein en omgeving.
Het parkeerterrein is op loopafstand van de theaters en aangegeven met bordjes.

Parkeren bij de Felison Cruise Terminal van IJmuiden
Indien uw cruise vertrekt vanuit of aankomt in IJmuiden kunt u uw parkeerplaats tot 48 uur van tevoren reserveren bij de Felison Cruise Terminal. Indien er nog plek over is op het parkeerterrein kunt u ook nog ter plekke afrekenen en uw auto op het terrein parkeren. Parkeerkosten € 15,00 per dag (afgesloten terrein).

Om de Felison Cruise Terminal te bereiken neemt u de A9 en verlaat u de snelweg via de afslag IJmuiden / Beverwijk (A22). Volg hierna de borden IJmuiden en sla linksaf bij de stoplichten. Volg vanaf het Pontplein de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal. Neem vervolgens afslag De Geul naar de Dokweg. Volg de Dokweg, twee rotondes rechtdoor, naar de Kromhoutstraat waar u de eerste aflag aan de rechterkant neemt de Strandweg op die overgaat in de Zeehavenweg. Na 500 meter vindt u de Felison Cruise Terminal aan uw rechterhand bij de IJmondhaven.

Met het openbaar vervoer naar de Felison Cruise Terminal
U kunt met Connexxion buslijn 82 vanaf Amsterdam Station Sloterdijk richting IJmuiden aan Zee. U stapt uit op de halte IJmuiden Badweg. Hierna is het 600 meter lopen naar de Cruiseterminal.

Parkeren bij de Felison Terminal (Ferry w.o. DFDS) van IJmuiden
Voor € 8,00 per nacht kunt u uw auto parkeren op een afgesloten terrein bij de terminal. Ideaal als u op MiniCruise of op stedentrip naar Newcastle gaat. U kunt tijdens uw boeking deze optie bij uw reis boeken.

Meer uitgebreide informatie Terminal DFDS naar Newcastle.

Om de Cruise Terminal te bereiken neemt u de A9 en verlaat u de snelweg via de afslag IJmuiden / Beverwijk (A22). Volg hierna de borden IJmuiden en sla linksaf bij de stoplichten. Volg vanaf het Pontplein de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal. Vanaf dit punt staan borden naar Newcastle aangeven. Neem vervolgens afslag De Geul naar de Dokweg. Volg de Dokweg en sla bij het Tankstation rechtsaf de Halkade in.

Met het openbaar vervoer naar de Fellison Ferry Terminal
U kunt met buslijn 74 vanaf het station Beverwijk of vanaf het pontplein (Velserpont tussen Velsen Noord en Zuid: ponttijden) in IJmuiden naar de cruise terminal. Uitstappen halte Oranjestraat. Hierna is het 5 tot 10 minuten lopen naar de terminal.

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden