Parkeren voor bewoners in Maastricht

Parkeren bewoners Maastricht
De gemeente Maastricht heeft in een gedeelte van de stad betaald parkeren voor bewoners ingevoerd. Er zijn twee gebieden waar bewoners betaald parkeren geldt. De A-zone (centrum) en de B-zone (gebieden buiten de singels).

Parkeervergunning voor bewoners
Woont u in een gebied met betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders? Dan kunt u in aanmerking komen voor een parkeervergunning. De bewonersvergunning is kentekengebonden, dat wil zeggen dat het kenteken van het voertuig geregistreerd moet staat op de naam van iemand die op een bepaald adres woont.

Bezoekers
U kunt een bezoekerspas aanvragen als u in een gebied woont waar betaald parkeren geldt. Helaas kunnen wij de voorwaarden hiervoor niet achterhalen.

Parkeermogelijkheden
In Maastricht is overal straatparkeren mogelijk. In sommige delen is uitsluitend voor bewoners parkeren ingevoerd. Maastricht heeft diverse parkeergarages en een parkeerroute-begeleidingssyteem waardoor je makkelijk naar de garages wordt geleidt.

Lees ook informatie Parkeren Maastricht

Lees ook informatie Parkeren Vliegveld Aachen Maastricht

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden