Parkeren Tilburg

parkeren inBetaald Parkeren Tilburg

In drukke delen, zoals in het centrum, van Tilburg is betaald parkeren. Opvallend is de enorme onduidelijkheid die in Tilburg heerst over de verschillende parkeertijden en locaties en tarieven.

Grofweg bestaan er 3 verschillende parkeertarieven. € 1,00, € 2,20 en een dagkaart van € 16,50. Het is volstrekt onduidelijk waar deze tarieven gelden, wanneer ze ingaan en voor hoelang een tarief staat.

Als algemene richtlijn wordt gesteld dat het parkeren bij een parkeerautomaat op straat, het tarief afhankelijk is van de vaststelling van die locatie. De situatie op straat is dan ook leidend. Let op: diverse delen hebben ook nog eens een maximale parkeerduur.

Betaalmogelijkheden

U kunt uw parkeren betalen via een Parkeer App account op uw telefoon, of met een pas.

Betalen voor parkeren met uw mobiele telefoon is makkelijk want u hoeft niet meer naar de parkeerautomaat. U betaalt per minuut en achteraf. U betaalt alleen voor de tijd die u werkelijk geparkeerd heeft. Om te betalen met uw telefoon meldt u zich aan bij een Parkeer App.

Betaald parkeren? Easypark is als parkeeraanbieder actief.
Eenvoudig parkeren per minuut en voorkom dure parkeerboetes.
Schrijf u nu gratis in voor een Parkeer App account met Gratis € 5,00 parkeertegoed!

Betaald parkeren werkt op kenteken. De parkeercontroleur scant een kenteken en controleert zo of er is betaald. 

De kentekengegevens worden tijdens uw parkeertijd anoniem gebruikt voor parkeercontrole en voor actuele informatie, zoals het meten van parkeerdrukte. Als u géén of een verkeerd kenteken intoetst, krijgt u een boete. Achterop de boete staat hoe u bezwaar maakt want de Hoge Raad heeft bepaald dat (26 februari 2016) indien u een verkeerd kenteken invoert u bezwaar kunt indienen als u kunt aantonen dat u heeft betaald. Uw bankafschrift of het bonnetje uit de automaat dient als betaalbewijs.

U kunt uw elektrische auto opladen in de meeste parkeergarages in Tilburg. Dat geldt ook voor de oplaadpunten op straat in het betaald parkeren-gebied. Naast het geldende parkeertarief betaalt u voor de elektriciteit.

Parkeergarages en terreinen
Wil je parkeren Tilburg dan kun je kiezen voor een parkeergarage. Er zijn er diverse van in de stad.
Bekijk het overzicht van de Garages in Tilburg.

Bekijk ook:
Parkeren voor bewoners in Tilburg.

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden