Parkeren Airport Twente

parkeren airport twenteHet parkeren op Vliegveld Twente gaat zeer soepel. U parkeert uw auto op een van de 400 gratis en onbewaakte parkeerplaatsen die zich 50 meter vanaf de terminal parkeerterreinen begeven.
Hoewel het parkeerterrein vrij toegankelijk is en onbewaakt ligt er een 24 uurs vestiging van de marechaussee aan het parkeerterrein.

Kort Parkeren
De eerste rij van 50 plaatsen op het parkeerterrein is bedoeld voor kort parkeren (max 2 uur).

Betalingen
Parkeren is gratis.

Bereikbaarheid
Enschede Airport Twente ligt in het gebied tussen de steden Enschede, Hengelo en Oldenzaal.
Vanaf het NS station Enschede is de luchthaven gemakkelijk te bereiken door middel van een treintaxi.
Er rijdt geen bus naar de luchthaven.

De luchthaven wordt gebruikt door chartermaatschappijen voor vakantiebestemingen in Zuid-Europa. De luchthaven wordt ook (deels) gebruikt voor militaire doeleinden en ook voor blusvluchten van de brandweer. Vooral bij bosbranden worden de blusvluchten ingezet.

Burgervliegveld
Momenteel zijn de plannen om het vliegveld in 2016 te veranderen naar een burgerluchthaven. Er zal dan meer bedrijvigheid komen op het voormalig militaire vliegveld. Wij nemen aan dat het parkeren bij de luchthaven dan ook in gemeentelijke handen komt. Informatie over parkeertarieven zijn nog niet beschikbaar.

Parkeren in Enschede

In Enschede is betaald parkeren ingevoerd

Meer over parkeren in Enschede.

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden