Parkeren in Amsterdam

Parkeren Amsterdam

Het gratis parkeren in Amsterdam, binnen de ring is iets dat tegenwoordig niet meer te vinden is. Met uitzondering van Amsterdam-Noord waar nog wel een aantal mogelijkheden zijn. Verder bestaan er verruimingen buiten het centrum van Amsterdam waar op zondag en diverse feestdagen gratis parkeren is.

Parkeertarieven
Er bestaat dus enkel nog betaald parkeren binnen de ring A10 van Amsterdam. Elk stadsdeel heeft zijn eigen parkeertarieven. Stadsdelen buiten de ring van Amsterdam hebben geen consistent beleid tot betrekking van betaald en onbetaald parkeren.

Parkeren in Amsterdam

Verhoging parkeertarieven
3 juli 2023 zijn de parkeerkosten nog verder gestegen in Amsterdam.
Forse verhogingen!
Centrum € 7,50. Andere tarieven zijn € 6,50, € 5,00, € 3,90, € 2,80 en € 1,60. Zoals u ziet is er vrijwel overal betaald parkeren met uitzondering van Amsterdam-Noord waar nog wel een aantal mogelijkheden zijn.

Betaalmogelijkheden
De parkeerautomaten zijn automaten waar alleen op digitale wijze betaald kan worden, met Pin of Creditcard. Sinds er nieuwe parkeerautomaten zijn geplaatst is er meer ruimte tussen de automaten waardoor deze niet direct in het zicht hoeven te liggen. Bordjes verwijzen u naar de dichtst bijzijnde parkeerautomaat. Controles zijn ook volledig digitaal waardoor u geen bon meer achter uw ruitenwisser aantreft. Deze ontvangt u per post.

Milieuzones
Amsterdam heeft een aantal milieuzones, hierdoor mogen bepaalde voertuigen grote delen van de stad niet meer in. Informeer u goed over de milieuzone, het is namelijk erg ingewikkeld. Er gelden diverse uitzonderingen en uitbreidingen.
Sommige (vooral oudere) vrachtwagens, bestelautobusjes, touringcars, taxi’s en brom- en snorfietsen mogen vanwege de milieuzone delen van Amsterdam niet inrijden. (Wellicht met enige uitzonderingen in Amsterdam-Noord en op een aantal bedrijventerreinen)

[Lees ook de aanvulling hieronder; RED] De delen waar de milieuzone momenteel niet geldt zijn een aantal industrieterreinen aan de randen van de stad en Amsterdam-Noord. Wilt u de stad bezoeken en u heeft een busje die niet toegelaten wordt kunt u altijd gratis parkeren in Amsterdam Noord en het gratis pontje naar het centrum van de stad nemen.

Straatparkeren
Straatparkeren begint steeds meer een luxe te worden en is iets dat eigenlijk bijna uitsluitend een voorrecht voor de bewoners van Amsterdam. Wilt u straatparkeren, dan heeft u een grote kans geen parkeerplek te vinden.

Parkeren in Amsterdam: Parkeergarages, P+R en Terreinen

Amsterdam heeft veel mogelijkheden om te parkeren in een garage, op een P+R of parkeerterreinen. Er zijn diverse mogelijkheden in de stad.
Bekijk het overzicht van de garages, P+R en terreinen in Amsterdam.

Blauwe zones
Tegenwoordig kun je op bepaalde uren in een blauwe zone parkeren. In gebieden waar een blauwe zone geldt mag u alleen kort parkeren met een parkeerschijf. De maximale parkeertijd verschilt per stadsdeel en per gebied.
Dit is dus niet voor langparkeren.

Fietsen in Amsterdam
Amsterdam is overwegend een fietsstad. Waar u met de auto moeilijk naar uw bestemming komt en het openbaar vervoer omwegen maakt bereikt u vrijwel elke locatie binnen Amsterdam binnen 20 minuten met de fiets.


Bekijk ook:
Parkeren voor bewoners in Amsterdam.

Parkeren Amsterdam-Noord

Parkeren in Amsterdam-Noord kan op een aantal plekken nog GRATIS. Op verschillende plekken kunt u parkeren met een parkeerschijf. U kunt vanaf Noord via de gratis pont het centrum van Amsterdam bereiken. Bekijk de Ponttijden.

Parkeren Cruise Passenger Terminal Amsterdam (PTA)

Er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt van de cruise terminal:
Piet Heingarage
Ruimte voor ± 400 parkeerplaatsen en is gevestigd direct onder de Cruise Terminal van Amsterdam (PTA).
Parking Centrum Oosterdok
Wellicht de goedkoopste en grootste parking in het centrum van Amsterdam.

Overnachten op één van de Botels in Amsterdam.

Parkeren Schiphol: Het parkeren op Schiphol kent vele mogelijkheden.
Meer over parkeren bij Schiphol.


Parkeren in Amsterdam

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden