Parkeren in Amsterdam

Betaald Parkeren Amsterdam

Voordelig parkeren in Amsterdam:
Bekijk de voordelige parkeermogelijkheden Amsterdam!


Parkeren Amsterdam

Het gratis parkeren binnen de ring van Amsterdam is iets dat tegenwoordig niet meer te vinden is. Met uitzondering van Amsterdam-Noord waar nog wel een aantal mogelijkheden zijn. Verder bestaan er verruimingen buiten het centrum van Amsterdam waar op zondag en diverse feestdagen gratis parkeren is.

Fietsen in Amsterdam
Amsterdam is overwegend een fietsstad. Waar u met de auto moeilijk naar uw bestemming komt en het openbaar vervoer omwegen maakt bereikt u vrijwel elke locatie binnen Amsterdam binnen 20 minuten met de fiets.

Parkeertarieven
Er bestaat dus enkel nog betaald parkeren binnen de ring A10 van Amsterdam. Elk stadsdeel heeft zijn eigen parkeertarieven. Stadsdelen buiten de ring van Amsterdam hebben geen consistent beleid tot betrekking van betaald en onbetaald parkeren.

tariefsverhoging Amsterdam

Verhoging parkeertarieven
Recent zijn de parkeerkosten nog verder gestegen in Amsterdam. Waar u eerst € 5,00 per uur betaalde (centrum) betaald u nu € 7,50. Andere tarieven zijn € 6,00, € 4,50, € 3,50, € 2,50 en € 1,40. Forse verhogingen dus. Zoals u ziet is er vrijwel overal betaald parkeren met uitzondering van Amsterdam-Noord waar nog wel een aantal mogelijkheden zijn.

Betaalmogelijkheden
De parkeerautomaten zijn modernere versies. Er kan alleen op digitale wijze betaald worden. Betalen bij de parkeerautomaat kan met Pin of Creditcard. Sinds er nieuwe parkeerautomaten zijn geplaatst is er meer ruimte tussen de automaten waardoor deze niet direct in het zicht hoeven te liggen. Bordjes verwijzen u naar de dichtst bijzijnde parkeerautomaat.Controles zijn ook volledig digitaal waardoor u geen bon meer achter uw ruitenwisser aantreft. Deze ontvangt u per post.

Milieuzones
Amsterdam heeft een aantal milieuzones, hierdoor mogen bepaalde voertuigen grote delen van de stad niet meer in. Bestelbusjes met een dieselmotor en gebouwd voor 2000 mogen in grote delen van de stad, Amsterdam niet meer in. Diesel autobussen van 2004 en ouder mogen de ring niet meer in. (Uitzondering Amsterdam-Noord en een aantal bedrijventerreinen).

Eenvoudig parkeren per minuut en voorkom dure parkeerboetes.

Straatparkeren
Straatparkeren begint steeds meer een luxe te worden en is iets dat eigenlijk bijna uitsluitend een voorrecht voor de bewoners van Amsterdam. Wilt u straatparkeren, dan heeft u een grote kans geen parkeerplek te vinden.

Parkeergarages, P+R en Terreinen
Amsterdam heeft veel mogelijkheden om te parkeren in een garage, op een P+R of parkeerterreinen. Er zijn diverse mogelijkheden in de stad.
Bekijk het overzicht van de garages, P+R en terreinen in Amsterdam.

Blauwe zones
Tegenwoordig kun je in een aantal winkelstraten tijdens kantoortijden een blauwe zone vinden. Dit houdt in dat er on die zone maximaal 1 uur geparkeerd kan worden tegen het tarief van 10ct. Na dit uur zul je dus weer weg moeten zijn. Dit is dus niet voor langparkeren.

In een deel van Buitenveldert zijn blauwe zones ingesteld. Dit houdt in dat de bestaande parkeerautomaten verdwijnen.
Deze blauwe zones staan in de buurt van het Gelderlandplein, een deel van de A.J. Ernststraat en een deel van de Amstelveenseweg.
De blauwe zones hebben een geldigheid van 1 uur parkeren.

Milieuzone
Informeer u goed over de milieuzone, het is namelijk erg ingewikkeld. Er gelden diverse uitzonderingen en uitbreidingen.
Sommige (vooral oudere) vrachtwagens, bestelautobusjes, touringcars, taxi’s en brom- en snorfietsen mogen vanwege de milieuzone delen van Amsterdam niet inrijden.

[Lees ook de aanvulling hieronder; RED] De delen waar de milieuzone momenteel niet geldt zijn een aantal industrieterreinen aan de randen van de stad en Amsterdam-Noord. Wilt u de stad bezoeken en u heeft een busje die niet toegelaten wordt kunt u altijd gratis parkeren in Amsterdam Noord en het gratis pontje naar het centrum van de stad nemen.


AANVULLING: 30 JULI 2020
Vanaf november 2020 mogen alleen Euro 4-diesels en hoger nog binnen de milieuzone rijden. Daarnaast wordt de Ring A10 de grens van de milieuzone. Dat betekent dat het eerder beschreven deel van Amsterdam-Noord en zeven grote (voormalige) bedrijventerreinen aan de milieuzone worden toegevoegd.


Bekijk ook:
Parkeren voor bewoners in Amsterdam.

Parkeren Amsterdam-Noord

Parkeren in Amsterdam-Noord kan op een aantal plekken nog GRATIS. Op verschillende plekken kunt u parkeren met een parkeerschijf. U kunt vanaf Noord via de gratis pont het centrum van Amsterdam bereiken. Bekijk de Ponttijden.

Parkeren Cruise Passenger Terminal Amsterdam (PTA)

Er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt van de cruise terminal:
Piet Heingarage
Ruimte voor ± 400 parkeerplaatsen en is gevestigd direct onder de Cruise Terminal van Amsterdam (PTA).
Parking Centrum Oosterdok
Wellicht de goedkoopste en grootste parking in het centrum van Amsterdam.

Overnachten op één van de Botels in Amsterdam.

Parkeren Schiphol: Het parkeren op Schiphol kent vele mogelijkheden.
Meer over parkeren bij Schiphol.

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden