Parkeren bewoners Apeldoorn

Betaald Parkeren bewoners Apeldoorn

Indien u in de wijken in- en rond het centrum van de stad woont mag u uw auto alleen parkeren als u daar een parkeervergunning voor heeft. De bewoners van deze wijken kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Dit geldt ook voor sommige wijken. U kunt de vergunning op het stadhuis van Apeldoorn aanvragen en u betaald éénmalig € 20,75 voor de eerste aanvraag.

Indien u buiten deze gebieden woont is een parkeervergunning geheel gratis. U betaald dan wel € 19,78 per maand voor centrumparkeren in een parkeergarage of € 9,69 straatparkeren. Wilt u een vergunning voor parkeren in een garage aanvragen, dan betaald u éénmalig € 11,30 borg voor een toegangspas.

Parkeervergunning aanvragen niet mogelijk voor een aantal wijken
Voor een aantal adressen in bepaalde wijken is het niet mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen. Wat daar wel wel mogelijk is om een bewonersabonnement voor de parkeergarage Museum-Centrum te kopen.

Meerdere kentekens op een vergunning
Voor bewoners is het mogelijk om meerdere kentekens op de parkeervergunning vermelden. De parkeervergunning is dan ook in een andere auto te gebruiken.

Caravan, camper of aanhangwagen
Een caravan, camper of aanhangwagen mag buiten de vergunninggebieden maximaal 72 uur langs de openbare weg geparkeerd staan. In een vergunning gebied kunt u uw eigen of andermans camper of soortgelijk voertuig tot maximaal 72 uren achtereen met een kraskaart of de bezoekerskaart parkeren.

Parkeervergunning aanvragen

Parkeergarages
Parkeren in een parkeergarage is over het algemeen genomen goedkoper dan straatparkeren. Bekijk hiervoor onze lijst met alle parkeergarages in Apeldoorn.

P+R-Parkeren
Parkeer uw auto of motor voordelig op een Park+Ride-parkeerterrein aan de rand van de stad.

P+R Apeldoorn heeft 3 P+R parkeerlocaties:
P+R De Maten (gratis parkeren)
P+R Osseveld (gratis parkeren)
P+R Laan v.d. Mensenrechten (
€ 2,60 per uur en een max. dagtarief van € 14.33)

Eenvoudig parkeren per minuut en voorkom dure parkeerboetes.

Bekijk ook:
Parkeren Algemeen in Apeldoorn

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden