Parkeervergunning Groningen

Parkeervergunning in Groningen
In de gemeente Groningen is er in de Binnenstad Diepenring en de wijken eromheen, gebieden waar betaald parkeren geldt. Voor deze gebieden kunt u een parkeervergunning aanvragen.
 
Parkeervergunning voor bewoners en bedrijven
Woont u, of heeft u een bedrijf in een betaald parkeergebied in Groningen? Dan heeft u de mogelijkheid om voor uw gebied een parkeervergunning aan te vragen. U kunt dan binnen uw gebied onbeperkt parkeren op parkeerplaatsen voor vergunninghouders en op parkeerplaatsen waar u zowel tegen betaling als met een vergunning kunt parkeren.

U kunt uw parkeren betalen via een Parkeer App account op uw telefoon.

Betalen voor parkeren met uw mobiele telefoon is makkelijk want u hoeft niet meer naar de parkeerautomaat. U betaalt per minuut en achteraf. U betaalt alleen voor de tijd die u werkelijk geparkeerd heeft. Om te betalen met uw telefoon meldt u zich aan bij een Parkeer App.

Inloggen met uw DigiD
Voor het aanvragen van een parkeervergunning in de gemeente Groningen maakt u gebruik van uw DigiD. Parkeervergunning voor bewoners aanvragen

Bedrijven die zijn gevestigd in een wijk om de Binnenstad Diepenring kunnen een vergunning aanvragen. Voor de binnenstad is dit niet mogelijk.
Parkeervergunning voor bedrijven aanvragen

Bezoekers aan bewoners die wonen in  een wijk om de Binnenstad Diepenring kunnen een vergunning aanvragen. Voor de binnenstad is dit niet mogelijk.
Parkeervergunning voor bezoekers aanvragen

Parkeergarages en Parkeer terreinen
Groningen heeft ook diverse parkeergarages en terreinen.
Bekijk het volledige overzicht Parkeergarages Groningen.

Bekijk ook parkeer informatie voor Bezoekers Groningen
Bekijk ook parkeer informatie voor Bewoners Groningen

Parkeertarieven worden vaak onaangekondigd door de gemeenten aangepast. Bovendien wordt de informatie niet altijd direct gecommuniceert. Komt u afwijkingen tegen op onze site, geef ons dat door via het contactformulier.

Tikfouten en prijswijzigingen voorbehouden